Παράταση λόγω κορονοϊού για τις οικονομικές καταστάσεις 2019 των εισηγμένων

featured image

Παράταση δόθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες εταιρείες για τις οικονομικές τους καταστάσεις, λόγω του κορονοϊού.

Λόγω αντικειμενικών προβλημάτων και πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες εταιρείες εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προβλέφθηκε στο άρθρο 8 της ΠΝΠ «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/Α»/30.3.2020), η παράταση κατά δύο μήνες, και συγκεκριμένα έως την 30η Ιουνίου 2020, της δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών εκθέσεων των εισηγμένων εταιριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη χρήση που λήγει 31.12.2019.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναγνωρίζει ότι οι παρούσες συνθήκες δύναται να επηρεάσουν ουσιωδώς την ικανότητα των εισηγμένων εταιριών να δημοσιοποιήσουν τις οικονομικές τους εκθέσεις στα χρονικά περιθώρια που τίθενται από το νόμο 3556/2007 (δηλαδή έως 30 Απριλίου 2020).


Σε κάθε περίπτωση όμως, η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή σε όλες τις εισηγμένες εταιρίες ότι θα πρέπει:

-να δημοσιοποιούν το συντομότερο δυνατό κάθε σημαντική πληροφορία σχετική με τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID-19, στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τους, στις προοπτικές ή στη χρηματοοικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις διαφάνειας που προβλέπει ο Κανονισμός για την Κατάχρηση της Αγοράς. Τονίζεται ότι οι εισηγμένες εταιρίες εξακολουθούν να εμπίπτουν στις υποχρεώσεις γνωστοποιήσεων που προβλέπονται στο άρθρο 17 του Κανονισμού για την Κατάχρηση της Αγοράς και πρέπει να ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό, το συντομότερο δυνατόν, αναφορικά με οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση τους αφορά άμεσα.

-να προβαίνουν σε επιβεβαίωση ή διάψευση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών από τρίτο, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά την τιμή των χρηματοπιστωτικών μέσων ή την τιμή των συνδεδεμένων με αυτά.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.