Καίτη Γαρμπή - Διονύσης Σχοινάς: Ποιοι κρύβονται πίσω από την ένοπλη ληστεία στο σπίτι τους

featured image

Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι στα Βόρεια Προάστια που έχει υποστεί με τόσο βάρβαρο τρόπο ληστεία. Άλλωστε, το τελευταίο  διάστημα στόχος συμμοριών είχαν γίνει 6 πολυτελείς βίλες στην ευρεία περιοχή.

Η άγρια ληστεία του διάσημου ζευγαριού

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ληστεία στο σπίτι της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά  καθώς κρατήθηκαν -στην κυριολεξία- όμηροι, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από τους τέσσερις οπλοφόρους, οι οποίοι είχαν προφανώς πληροφοριοδότη καθώς έκαναν “χειρουργικές κινήσεις” αφού έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά παίρνοντας από το χρηματοκιβώτιο  μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η ληστεία στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη στην Εκάλη

Οι κακοποιοί γνώριζαν πως μέσα στη βίλα ήταν μόνο η οικιακή βοηθός.  Κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τα συστήματα ασφαλείας και να εισβάλουν ένοπλοι στο εσωτερικό της πολυτελούς κατοικίας και να δράσουν ανενόχλητοι αρπάζοντας χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Ήταν δε τόσο επαγγελματίες που κατά την διαφυγή τους πήραν μαζί τους το καταγραφικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για να μην αφήσουν ίχνη.

Αφαίρεση καταγραφικού από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και σε άλλες κατοικίες


Το ίδιο έκαναν, όσον αφορά στην αφαίρεση του καταγραφικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και στις άλλες τέσσερις μονοκατοικίες, στις οποίες εισέβαλαν ληστές σε Χαλάνδρι και Κηφισιά και συγκεκριμένα στην οδό Κόδρου (Χαλάνδρι) και στις οδούς Μενεξέδων και Ρόδων (Κηφισιά) αλλά και σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία.

Σπείρα Γεωργιανών βλέπει η αστυνομία με την ίδια μεθοδολογία

Από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι να πρόκειται για οργανωμένη σπείρα Γεωργιανών μαφιόζων με σεσημασμένη δράση και ιεραρχία σε σχέση με την οργάνωση της συμμορίας.

Δρουν απολύτως στοχευμένα

Οι κακοποιοί, όταν επιλέξουν το στόχο τους, παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των ιδιοκτήτων  καταγράφοντας λεπτομερώς όλες του τις κινήσεις τους συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών τους. Επίσης, καταγράφουν τα συστήματα ασφαλείας, αν υπάρχει σκύλος, οικιακή βοηθός κλπ.

Η Γεωργιανή μαφία και το  “δαχτυλίδι” της διαδοχής

Η δράση τους ξεκινά πριν  δύο χρόνια στην  Ελλάδα. Η Ασφάλεια γνωρίζει την  “εαρινή σύναξη” μαφιόζων σε ξενοδοχείο πολυτελείας σε παραλία στα Νότια Προάστια της Αττικής.Επίσης, γνωρίζει και τον τρόπο διαδοχής του παλαιότερου μέλους της οργάνωσης στον νεότερο προκειμένου η συμμορία να αποτελεί την πιο δυνατή ομάδα ληστών και διαρρηκτών.

ΟΙ κινήσεις και η μεθοδολογία της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους

Οι αστυνομικοί ακόμη και με πολιτικά  στήνουν μπλόκα και παγίδες στα Βόρεια προάστια, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις επικίνδυνους κακοποιούς.  Συγχρόνως, έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας, προκειμένου να πιάσουν στα ¨πράσα” τους διαρρήκτες.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.