Κεντρική Επιτροπή Διαιτησία: Ούτε οι ξένοι διαιτητές θα επιθυμούν να έρχονται

featured image

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση, αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις παραγόντων της Super League εις βάρος και των ξένων ρέφερι που ορίζει η ΚΕΔ στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔ, η άσκηση κριτικής αναπαράγεται από τον διεθνή Τύπο και κατά συνέπεια δεν συμβάλλει στη φήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων, ενώ υπογραμμίζει πως με τη συγκεκριμένη νοοτροπία, στο τέλος, οι ξένοι διαιτητές δεν θα θέλουν να σφυρίζουν στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση: «1. Η ένταξη ξένων διαιτητών στους ορισμούς των αγώνων της Super League 1 ήταν αρχικό αίτημα των ιδίων των μελών της. Η αποδόμηση της ικανότητας των ξένων διαιτητών, από εκείνους που ζήτησαν την πρόσκλησή τους, προφανώς και αποδεικνύει τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζεται η διαιτησία συνολικά.


2. Η Κ.Ε.Δ. συνεργάζεται με συγκεκριμένες Επιτροπές Διαιτησίας των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που διαθέτουν VAR στη χώρα τους και ιδιαιτέρως αυτές οι οποίες μετέχουν στο Exchange Program, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους Έλληνες διαιτητές να διευθύνουν αγώνες του εξωτερικού. Για τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, η ΚΕΔ έχει τη στήριξη του Τμήματος Διαιτησίας της UEFA, καθώς οι διαιτητές αυτοί ορίζονται και σε αγώνες του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League.

3. Ο εσωτερικός προγραμματισμός όλων των ομοσπονδιών, καθώς τα εγχώρια πρωταθλήματά τους και οι διοργανώσεις τους για το κύπελλο αποτελούν προφανώς προτεραιότητα για αυτές, καθιστά εξαιρετικά περιορισμένη τη δυνατότητα εξεύρεσης ικανού αριθμού ξένων διαιτητών για την κάλυψη των ελληνικών αναμετρήσεων, όχι μόνον όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των ξένων διαθέσιμων ξένων διαιτητών προς χρήση, αλλά και την αντίστοιχη χώρα από την οποία προέρχονται και την κατηγορία στην οποία ανήκουν…».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.