Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: «Ήταν το καλύτερο άτομο»: Η κατάθεση με δάκρυα στα μάτια της καλύτερης φίλης της

featured image

Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδης επανήλθε στις μνήμες όλων μας με τη συνέχεια της δίκης και την κατάθεση της καλύτερης φίλης της και του τελευταίου ανθρώπου που την είδε.

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η φίλη της

 

Η στενή φίλη της Ελένης Τοπαλούδη, επίσης φοιτήτρια, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για όσα προηγήθηκαν του άγριου βιασμού και δολοφονίας της φίλης της, λέγοντας πως η Ελένη της είχε μιλήσει για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής.

 

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η Ελένη της είχε πει πως είχε γνωρίσει πρόσφατα τον νεαρό, πως είχαν μία ερωτική συνεύρεση και πως της φαινόταν καλό παιδί.

 

Η φοιτήτρια απέκλεισε να είχε συναινέσει η Ελένη να έχει σεξουαλική επαφή και με τους δύο κατηγορούμενους και αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα μιάμισης ώρας που είχαν οι δύο τους, πριν το θύμα της πει ότι θα πήγαινε για σουβλάκια με τον Αλέξανδρο.

 

Είπε, επίσης, πως αφού είχαν κλείσει το τηλέφωνο, η Ελένη της είχε στείλει μήνυμα που έλεγε «πάρε με τηλ. σε μία ώρα» το οποίο όμως η μάρτυρας είδε, όπως κατέθεσε, το πρωί.

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Σε κλάματα ξέσπασε η καλύτερή της φίλη

 

«Ήταν το καλύτερο άτομο που είχα γνωρίσει ποτέ!», ανέφερε η φίλη της Ελένη Τοπαλούδη, ξεσπώντας σε κλάματα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώ έκανε λόγο για ένα καλοκάγαθο κορίτσι, το οποίο δεν ήταν καχύποπτο. «Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα, όπως και εγώ…», τόνισε η φοιτήτρια.

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Πιέσεις από την εισαγγελέα για τις λακωνικές απαντήσεις

 

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από εισαγγελέα έδρας για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συζήτησης, διάρκειας μιάμισης ώρας, που είχε η μάρτυρας με την 21χρονη φίλη της το μοιραίο βράδυ.

 

Όπως υπογράμμισε η φοιτήτρια «η Ελένη μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα».

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Ο διάλογος της προέδρου με τη μάρτυρα

 

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε.

Πρόεδρος: Σας είπε που ήταν εκείνη την ημέρα πριν βγει με τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

 

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι μετά από το περιστατικό βιασμού που είχε βιώσει η Ελένη, ένα χρόνο πριν την παρούσα υπόθεση, της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν» χωρίς όμως να εξηγεί καθαρά τι συνέβαινε. Είπε επίσης πως ήταν πεσμένη ψυχολογικά και κάπως απόμακρη.

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Ο διάλογος της εισαγγελέως με τη μάρτυρα

 

Η εισαγγελέας παρατήρησε πως η μάρτυρας είναι «ιδιαίτερα φειδωλή» στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο και πως αναφέρει συνεχώς πως δεν θυμάται.


Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας. Όχι καλά είμαι.

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι, απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω…

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

 

Σε κάθε περίπτωση, η μάρτυρας απέκρουσε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων πως η Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά με τους δύο δράστες. «Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε είχαμε ταιριάξει πολύ», ανέφερε.

 

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο.

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας: Όντως φαίνεται καλό παιδί.

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Τα γέλια του κατηγορούμενου που εξόργισαν την εισαγγελέα

 

Σε ερώτηση προς την μάρτυρα για την γνώμη που είχε η Ελένη για τον Αλέξανδρο, η εισαγγελέας είδε τον κατηγορούμενο να χαμογελά, γεγονός που την εξόργισε και σε αυστηρό ύφος του είπε: «Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά».

 

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε αυτό το σημείο ξέσπασε για μία ακόμα φορά, λέγοντας: «Έτσι παρέσυρε και άλλα κοριτσάκια…».

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Ο άνθρωπος που την είδε τελευταία φορά

 

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Βασίλης Καλυβόπουλος, ο οποίος είχε δει τους δυο κατηγορούμενους και την φοιτήτρια στο φορτηγάκι του 21χρονου Ροδίτη, στη περιοχή Κάλαθος, λίγες ώρες πριν η Ελένη βρεθεί νεκρή στην θάλασσα.

 

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου. Είδα το φορτηγάκι. Ήταν η κοπέλα, ο άλλος κατηγορούμενος και ο Ροδίτης. Ο Αλέξανδρος ήταν στη θέση του οδηγού, η κοπέλα στη θέση του συνοδηγού, ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν έξω από το αμάξι. Νομίζω ότι ήταν ευδιάθετοι. Το φορτηγάκι ήταν εκεί για δέκα, περίπου, λεπτά» ανέφερε ο μάρτυρας.

 

«Μου μίλησε ο Ροδίτης. Με ρώτησε “τι κάνεις, πως πάει”; Δεν μου μίλησαν οι άλλοι δυο, δεν τους γνώριζα. Μετά από δυο ημέρες είδα τη φωτογραφία της κοπέλας στην τηλεόραση και τα δυο παιδιά που παρουσιάζονταν ως ύποπτοι και συνδύασα ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που είχα δει εκείνο το βράδυ μαζί τους».

 

Δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Ο Ροδίτης κατηγορούμενος δεν παρέστη λόγω προβλημάτων υγείας

 

Να σημειωθεί πως η διαδικασία διεξήχθη απόντος του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπιση του ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής» και γι΄αυτό «είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται».

Πρόεδρος και εισαγγελέας ζήτησαν έγγραφη βεβαίωση από τους αρμοδίους των φυλακών για όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και υπήρξε και επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.