Κοροναϊός: Η Ρωσία αναστέλλει τα δρομολόγια των τρένων προς τη Βόρεια Κορέα

featured image

Η κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» με απόφασή της ανέστειλε από σήμερα τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών με προορισμό τη Βόρειο Κορέα.

Η ρωσική κρατική εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έλαβε την απόφαση αυτή να διακόψει προσωρινά από τις 3 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Σιδηροδρόμων της Βόρειας Κορέας την 1η Φεβρουαρίου.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά την σιδηροδρομική επικοινωνία με την Ρωσία, ως προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης του νέου κοροναϊού.

Η Κίνα εισάγει ιατρικό υλικό αξίας 117 εκατ. δολαρίων για να αντιμετωπίσει την επιδημία


Η Κίνα είχε εισαγάγει έως χθες ιατρικό υλικό αξίας άνω των 810 εκατ. γιουάν (περίπου 117 εκατ. δολαρίων) για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στην εγχώρια αγορά εν μέσω προσπαθειών να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του νέου ιού 2019-nCoV, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνειακών υπηρεσιών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, η Κίνα εισήγαγε περίπου 240 εκατ. τεμάχια ιατρικού υλικού, μεταξύ των οποίων 220 εκατ. μάσκες, 2,53 εκατ. προστατευτικές στολές και 279.000 ζευγάρια προστατευτικά γυαλιά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων.

Οι κινεζικές αρχές έχουν αυξήσει την προμήθεια ιατρικών εφοδίων από το εξωτερικό για να αντισταθμίσουν τις εγχώριες ελλείψεις ενώ παράλληλα έχουν ζητήσει από τις κινεζικές εταιρίες να ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγή ιατρικών υλικών για τα οποία υπάρχει ανάγκη.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.