Σβήνει το όνειρο του Ερντογάν: «Λουκέτο» στην τουρκική «Ντίσνεϊλαντ» των $750 εκατ.

featured image

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι το Ankarapark είχε στόχο να προσελκύσει 5 εκατ. εγχώριους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του

Κόστισε 750 εκατ. δολάρια για να κατασκευαστεί και τώρα σφραγίζει τις πύλες του. Ο λόγος για το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στην τουρκική πρωτεύουσα Αγκυρα, ένα project που αποτελούσε διακαή πόθο για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sözcü, πάνω από 100 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά και μπήκαν συρματοπλέγματα στις εισόδους του πάρκου. Οι εγκαταστάσεις που άνοιξαν τον περασμένο Μάρτιο σταμάτησαν τη λειτουργία τους, παρά τις εκπτώσεις που έγιναν στα εισιτήρια, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο Ερντογάν άνοιξε το λεγόμενο «Ankapark», που περιλαμβάνει κι ένα μεγάλο rollercoaster καθώς και μια επίδειξη γιγάντιων δεινοσαύρων, ακριβώς πριν τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019.

Το πάρκο, χτισμένο σε μια έκταση 1,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, «έχει στόχο να προσελκύσει 5 εκατ. εγχώριους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του», είχε πει στα εγκαίνια ο Ερντογάν.


Το Ankapark ήταν μια έμπνευση του πρώην δημάρχου της Αγκυρας Melih Gökçek, που απομακρύνθηκε από τη θέση του με εντολή Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2017. Ο Gökçek, ο οποίος είχε πει ότι το πάρκο θα σπάσει τα ρεκόρ των βραβείων Γκίνες και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Disneyland, ήταν δίπλα στον Ερντογάν κατά τα εγκαίνια.

Στο πάρκο είχε τοποθετηθεί κι ένας τυραννόσαυρος Ρεξ που είχε τοποθετήσει ο Gökçek σε μια νησίδα κοντά στην προεδρική κατοικία αξίας πολλών δισ. δολ. του Ερντογάν.

Το κεντρικό rollercoaster του πάρκου χάλασε όταν άνοιξε το πάρκο και οι επιβάτες του είχαν αναγκαστεί να κατέβουν από ύψος αρκετών μέτρων.

Επίσης, η εταιρεία που λειτουργούσε το πάρκο με ένα κόστος 26,4 εκατ. λιρών τον χρόνο βρισκόταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε οικονομικές δυσκολίες.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.