Επαφές της υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας για την υλοποίηση του αγωγού IGB

featured image

Επαφές για την υλοποίηση του έργου του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας- Βουλγαρίας (IGB) είχε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα, με ανώτερα στελέχη της εταιρείας IGGB AD, που είναι υπεύθυνη για το έργο και με εκπροσώπους των εταιρειών «Σωληνουργεία Κορίνθου» και Avax, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Η κ. Πέτκοβα – σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ίδια ανακοίνωση- προέτρεψε τις εταιρείες να εργαστούν σκληρά, τονίζοντας ότι ο διασυνδετήριος αγωγός θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020. Ο αγωγός θα παραδίδει στη Βουλγαρία ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν.


Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο ίδιο τηλεγράφημα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας «η Σωληνουργεία Κορίνθου» διαβεβαίωσαν την κ. Πέτκοβα ότι οι σωλήνες κατασκευάζονται, όπως έχει προγραμματιστεί. Οι σωλήνες που χρειάζονται για τα πρώτα 47 χλμ. της διασύνδεσης θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο. Ο αυτόματος εξοπλισμός συγκόλλησης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Avax, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.