Ζουράρις: Κι εμένα να πρότεινε ο Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα ψήφιζα υπέρ

featured image

Μπορεί χθες να μην απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις των δημοσιογράφων που τον αναζητούσαν προκειμένου να τους αιτιολογήσει την απουσία του από την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ωστόσο σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις προέβη σε σχετική δήλωση.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας (είχε κάνει λόγο για την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη ή την ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου) προσθέτοντας πως όντας στην αντιπολίτευσης είχε την άνεση να επιμείνει σ’ αυτήν. Παράλληλα επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως… ακόμα και τον ίδιο να πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα ψήφισε υπέρ.

Ολόκληρη η δήλωσή του Κώστα Ζουράρι έχει ως εξής:


«Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή: Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ’ ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος. Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Δια της απουσίας. Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ’εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ’όλα ευθύδικον δικαστίνα. Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ’αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον. Εισέτι… Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, «Κ’ειν’η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.