«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου τιμά όλους τους κλάδους της Ελληνικής Δικαιοσύνη»

featured image

Η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες εξέδωσε ανακοίνωση για την εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ.

«Η εκλογή της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας τιμά όχι μόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας, από τους κόλπους του οποίου προέρχεται, αλλά όλους τους κλάδους της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αποτελεί ασφαλή ένδειξη της ποιότητας των λειτουργών της», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.


Το Δ.Σ. «συγχαίρει την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίλεκτο μέλος της Εταιρείας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας» και αναφερόμενο στη μακρά δικαστική της σταδιοδρομία επισημαίνει πως «άσκησε τα καθήκοντά της με υψηλή αίσθηση ευθύνης, με γνώση των εξελίξεων στον σύγχρονο κόσμο, με στοχασμό και με συνολική αντίληψη των σύνθετων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας».

«Οι αρετές αυτές εγγυώνται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα τιμήσει στο ακέραιο το αξίωμα στο οποίο την ανέδειξε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων και θα επιτελέσει με υποδειγματικό τρόπο τον συνταγματικό της ρόλο του ρυθμιστή του πολιτεύματος και του εκφραστή της ενότητας του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.