Η νέα τρέλα των αντρών όταν έμαθαν ότι οι όρχεις έχουν… γευστικούς κάλυκες

featured image

Η κοινωνική δικτύωση είναι ένα από αυτά τα μέρη που τα πράγματα τρέχουν με τους δικούς τους ρυθμούς. Συχνά μάλιστα, φρενήρεις ρυθμούς.

Για άγνωστο λοιπόν λόγο αναδύθηκε πρόσφατα στο Twitter μια καθόλα επιστημονική μελέτη του 2013 και έγινε viral. Το άρθρο, δημοσιευμένο στο περιοδικό «Ρroceedings of the National Academy of Sciences», αποκάλυπτε πως οι όρχεις έχουν υποδοχείς γεύσης.

«Η λειτουργία των γευστικών υποδοχέων έξω από το γευστικό σύστημα είναι για την ώρα ασαφής», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της μελέτης, Bedrich Mosinger, στο Business Insider πριν από 7 χρόνια. Για τους όρχεις των ποντικιών μιλούσε, να είμαστε σαφείς.

Κι εδώ θα τελείωναν κανονικά όλα αν δεν αναδυόταν μια νέα τάση, τρέλα καλύτερα, στο TikTok, το νέο κοινωνικό δίκτυο που κάνει θραύση στην πιτσιρικαρία.


Αν πρέπει να το πούμε, άντρες όλων των ηλικιών βάζουν σάλτσα σόγιας στα γεννητικά τους όργανα για να δουν αν πράγματι μπορούν να αντιληφθούν τη γεύση της. «Κι όμως, μπορείς!», γράφουν οι περισσότεροι εντυπωσιασμένοι.

«Μακάρι να έκανα πλάκα, αλλά δεν κάνω», λέει ένας από τους πρωτοπόρους «ερευνητές», «αν έχετε όρχεις, σας παρακαλώ βουτήξτε τους κάπου, είναι για χάρη της επιστήμης».

Το YouTube δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τον χορό και κυκλοφορούν πια αρκετά βιντεάκια με το… πείραμα. «Μπορώ πράγματι να το νιώσω αυτό, είναι τόσο παράξενο», είπε ο YouTuber GayGod στους 966.000 συνδρομητές του.

Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι πως κανείς δεν μπορεί να νιώσει τίποτα. «Η μελέτη, και οποιαδήποτε άλλη μελέτη που ακολούθησε, δεν έδειξε ποτέ ότι κάποιο ζώο μπορεί να νιώσει πράγματι κάτι από αυτούς τους υποδοχείς με τον τρόπο που το κάνουμε από το στόμα», αναγκάστηκε να πει ο δρ Kieran Kennedy σε περιοδικό της Αυστραλίας.

Η νέα viral τάση, μας λέει, είναι ελαφρώς επικίνδυνη και ξεκάθαρα ανόητη. Παραδέχεται ωστόσο πως τηρουμένων των αναλογιών, έχει και λίγη πλάκα…

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.