Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

featured image

Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η οικία της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρά το γεγονός ότι θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα στις 13 Μαρτίου, ήδη έχουν αυξηθεί σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Μεταξουργείου όπου διαμένει η επόμενη αρχηγός του κράτους, κάτι που γίνεται αντιληπτό απ’ όσους διέρχονται καθημερινά από την περιοχή.

Στην οδό Μυλλέρου βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως οχήματα και μοτοσικλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ ετοιμάζεται να τοποθετηθεί και φυλάκιο.

Βέβαια η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ούτως ή άλλως είχε φύλαξη ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τώρα ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επωμιστεί να την φρουρούν θα υπερπολλαπλασιαστεί. Παράλληλα οι υπηρεσίες του ΟΤΕ θα τοποθετήσουν στο σπίτι της διαβαθμισμένη τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να μιλάει απευθείας όποτε κρίνεται απαραίτητο, με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας χωρίς το φόβο υποκλοπών.

Τον σχεδιασμό και την οργάνωση της προστασίας έχει αναλάβει η Υπηρεσία Ασφάλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια αυτοτελής κεντρική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., ισότιμη με Αστυνομική Διεύθυνση, που υπάγεται διοικητικά απευθείας στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εκάστοτε διευθυντής της φέρει το βαθμό του ταξίαρχου ή του αστυνομικού διευθυντή και η υπηρεσία έχει ως αποκλειστικές αποστολές:

α) την ασφάλεια του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της οικογενείας του που συνοικούν με αυτόν, καθώς και της κατοικίας του,


β) την προσωπική ασφάλεια όσων έχουν διατελέσει μέχρι και σήμερα Πρόεδροι της Δημοκρατίας (εν ζωή βρίσκονται οι κ.κ. Χρήστος Σαρτζετάκης και Κάρολος Παπούλιας),

γ) την ασφάλεια των αρχηγών κρατών και των υψηλών προσώπων ξένων κρατών, που επισκέπτονται επίσημα τη χώρα μας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας και

δ) την ασφάλεια των χώρων και εγκαταστάσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας του πρώτου πολίτη της χώρας συγκροτείται από το Τμήμα Γενικών Φρουρών, το Τμήμα Φρουράς Προεδρικού Μεγάρου, το Τμήμα Συνοδευτικής Ασφάλειας και το Επιτελείο, το οποίο με τη σειρά του διαρθρώνεται εσωτερικά ως εξής: α. Γραφείο Εσωτερικών Λειτουργιών. β. Γραφείο Ασφάλειας. γ. Γραφείο Εκπαίδευσης. δ. Γραφείο Διαχείρισης Χρηματικού Υλικού. ε. Γραφείο Τεχνικών Υπηρεσιών. Κάθε τμήμα και γραφείο αποτελείται από πλειάδα ένστολων που μεριμνούν ούτως ώστε να μην πάθει τίποτα ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας και όλα να λειτουργούν εύρυθμα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και στις λοιπές υπηρεσίες και χώρους φύλαξης.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων είναι και το χθεσινό περιστατικό όπου στη γωνία του οικοδομικού τετραγώνου της οικίας Σακελλαροπούλου εντοπίστηκε ένα μηχανάκι χωρίς πινακίδες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η περιοχή αποκλείστηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τελικά δεν ήταν κάτι το σημαντικό. Απλώς ο κάτοχός του το είχε παρατήσει στη γωνία, χωρίς ενδεχομένως να γνωρίζει ότι λίγα μέτρα πιο πέρα έμενε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.