Αγγελόπουλος: Ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για το γήπεδο της ΑΕΚ, επανάσταση στο BCL

featured image

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για τις διαδικασίες σχετικά με το γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επανάσταση που έρχεται στο Basketball Champions League.

Επιπλέον ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης μίλησε για την συνάντηση των «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακούστε όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 o ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ

Για τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Αρχίζει μια μικρή επανάσταση. Είναι η αρχή του τέλους για το σχίσμα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο μπάσκετ. Πολύ θετική εξέλιξη. Το στοιχείο που την κάνει διαφορετική είναι ότι πρόκειται για μερική ιδιωτικοποίηση του Basketball Champions League, γιατί οι χορηγοί έχουν πάρει μεγάλο κομμάτι από το μετοχικό κεφάλαιο. Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο για παγκόσμια ομοσπονδία να έχει δώσει το δικαίωμα σε ιδιώτες να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο».

Για το ποιοι είναι οι επενδυτές: «Τυχαίνει να γνωρίζω κάποιους από τους επενδυτές, είναι μεγάλη ομάδα, που σχετίζονται με τα σπορ στις ΗΠΑ. Άνθρωποι που επενδύουν εκατομμύρια ξέρουν την αγορά, ξέρουν τις δυνατότητες και βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά σε 37 χώρες θεωρούν ότι μπορούν να επενδύσουν. Έψαχναν καιρό διέξοδο, πιστεύουν πολύ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τα οφέλη που θα υπάρχουν: «Αν το δούμε σε βάθος διετίας τριετίας μπορούν αν δεκαπλασιαστούν τα έσοδα. Πέρα από το ότι κάποιος βάζει τα δικά του χρήματα, προφανώς θα κοιτάξει τα οφέλη της επένδυσής του και θα έχει τη δυνατότητα να φέρει κι άλλους επενδυτές για να δυναμώσει τη διοργάνωση. Το Basketball Champions League αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη και σέβεται τις αρχές των εθνικών πρωταθλημάτων. Μέσα από αυτό θα υπάρχει ενδυνάμωση και για τα εθνικά πρωταθλήματα».

Για το αν θεωρεί πως θα υπάρξει προσέγγιση στην Εuroleague: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει προσέγγιση, αλλά οι ομάδες, εξετάζοντας τις προοπτικές που τους δίνουν οι διοργανώσεις, θα επιλέξουν αυτή που τους δίνει τα μεγαλύτερα οφέλη. Αρχικά οικονομικά και σε βάθος χρόνου της διοργάνωσης. Υπάρχει ένα πετυχημένο μοντέλο στο ποδόσφαιρο, με διοργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους. Σε αυτή τη λογική να υπάρχουν δύο διοργανώσεις και ίσως μια τρίτη και στο μπάσκετ. Είναι σημαντικό να ευθυγραμμιστούν τα συμφέροντα σε έναν κοινό κουμπαρά, ώστε να είναι ξεκάθαρο και για τους επενδυτές που θέλουν να μπουν στο μπάσκετ».


Για τις πρώτες μέρες της επιστροφής του Νίκου Ζήση στην ΑΕΚ: «Είχαμε κάνει δύο προσεγγίσεις στο παρελθόν, αυτή τη φορά κατάλαβε το επείγον του θέματος. Δεν του άφησα και πολλά περιθώρια. «Πρέπει να έρθεις εδώ, τελείωσε». Συνδέει δύο εποχές για το μπάσκετ της ΑΕΚ, θα προσφέρει πολλά αγωνιστικά και είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα τέτοιο χαρακτήρα διαμάντι στα αποδυτήρια».

Για την συνάντηση του Big-4 και το θέμα του Αραούχο: «Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες που συμμετέχουν είναι κερδοφόρες ομάδες. Αν δείτε τους ισολογισμούς μιλάμε για κερδοφόρες επιχειρήσεις. Τα χρήματα του Champions League όλα αυτά τα χρόνια έκαναν κακό στη χώρα μας. Στη μοιρασιά ο ένας πήρε ένα τεράστιο κομμάτι και διέγραψε μια πορεία 20 χρόνων. Σε σχέση με τα μπάτζετ και τα έσοδα των ομάδων, τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη είναι δυσανάλογα. Αν ένας πάρει 30εκατ. ευρώ από την Ευρώπη, θα πάρει επί πολλές φορές το μπάτζετ των υπόλοιπων ομάδων. Επειδή στο μέλλον θα έχουμε μόνο μια ομάδα του Champions League, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μοιράζονται διαφορετικά τα χρήματα. Να μοιράζονται αναλογικά στους 4-5 πρώτους. Κάτι τέτοιο θα ευθυγραμμίσει τα συμφέροντα και θα θέλουν όλοι να υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη και να πηγαίνει καλά. Διαφορετικά υπάρχει αδιέξοδο».

Για τον Σαντ Ρος: «Είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη επαφή με την ΤΣΣΚΑ πως πρώτος στόχος είναι να μείνει ο παίκτης στην ομάδα. Αν δεν τα καταφέρουμε, επειδή δεν πουλάμε, αλλά αυτοί θέλουν να αγοράσουν, εμείς θα καθορίσουμε την τιμή. Έχοντας πρώτο στόχο την παραμονή του στην ομάδα, βέβαια. Έγινε προσπάθεια σχεδόν ένα μήνα να τον μεταπείσουμε, ανεβάζοντας και το υφιστάμενο συμβόλαιο, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Έδωσαν χρήματα που δεν μπορούσαμε να δώσουμε εμείς».

Για το πότε μπαίνει η ΑΕΚ στο γήπεδο: «Αυτή και η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστικές. Συζητάμε λεπτομέρειες για τη χρήση και τη σύμβαση. Έχουμε ολοκληρώσει όσα προβλέπει ο νόμος. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει. Ο στόχος παραμένει να προσπαθήσουμε να μπούμε αυτή τη σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει μόνο τις εργασίες στην αρένα. Οι επενδύσεις πέριξ του γηπέδου να ξεκινήσουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.