Γεροβασίλη: Οι επενδύσεις δεν ήρθαν, δεν έχουμε ανάπτυξη 4% όπως υποσχέθηκε η ΝΔ

featured image

Ως θρασύτητες και προκλητικές σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, μιας χώρας που, όπως τόνισε, παραβιάζει καθημερινά εδώ και χρόνια το διεθνές δίκαιο και το χρησιμοποιεί αλά καρτ προκειμένου να διεκδικήσει ή να δημιουργεί τετελεσμένα σε όποια διαπραγμάτευση, έτσι ώστε η άλλη πλευρά να χάσει.

Σε συνέντευξή της στο Open χαρακτήρισε ανησυχητική την ένταση μεταξύ των δυο χωρών που έχει οξυνθεί με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, θεωρεί ακόμα πιο ανησυχητική τη στάση της χώρας μας, μη ικανοποιητική και κατώτερη των περιστάσεων. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δε θα έπρεπε να έχουμε εγκαταλείψει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και περιέγραψε ως αποτυχημένη την επίσκεψη στον Πρόεδρο Τραμπ και τη μη παρουσία της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Σε σχέση με την επιστολή Πομπέο είπε πως έχει θετικά σημεία, αλλά δεν είναι για θριαμβολογίες.

Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη είπε πως: «η ελληνική πλευρά πρέπει να γίνει πιο ενεργητική, η χώρα μας δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη και δεδομένη για κανέναν μιας και έτσι χάνουμε διπλωματικό κεφάλαιο και διαπραγματευτική ικανότητα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας αναβαθμίστηκε στη διεθνή σκηνή, επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο στρατηγικός διάλογος με τις ΗΠΑ». Έδωσε δε έμφαση στην λάθος ανάγνωση της ελληνικής κυβέρνησης πως «ο Ερντογάν ήταν απομονωμένος».


Σε ότι αφορά την εκλογή της νέας Πρόεδρου της Δημοκρατίας, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για μια συγκροτημένη και σημαντική προσωπικότητα, λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγηθεί και στην επιλογή της για Πρόεδρο του ΣτΕ, επίσης πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Μάλιστα τόνισε ότι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε στηρίξει η ΝΔ, αντιθέτως κατηγορούσε την κυβέρνηση της Αριστεράς ότι τοποθετεί κομματικούς και προσπαθεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Ως ατράνταχτη απόδειξη των τότε ψευδών της ΝΔ είναι η πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου από τον κ. Μητσοτάκη. «Οι χθεσινές δηλώσεις της δείχνουν ήδη αυτά που πιστεύαμε για την πορεία αυτής της γυναίκας, έβαλε όλα τα σύγχρονα προτάγματα της προοδευτικής ματιάς για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει πως «όντας γυναίκα είναι σημαντικό, γιατί δυστυχώς οι συμβολισμοί ακόμα είναι αναγκαίοι».

Τέλος και σε ότι αφορά την οικονομία η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι επενδύσεις δεν ήρθαν (π.χ. Ελληνικό), δεν έχουμε ανάπτυξη 4% όπως υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ, η ανεργία εκτινάσσεται, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 30% την περίοδο των γιορτών.

Κατέληξε λέγοντας πως, «ενώ η χώρα είχε αρχίσει να ακολουθεί ένα δρόμο ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα βλέπουμε υποχώρηση. Σήμερα η ΝΔ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις συμφωνίες που είχε κλείσει προεκλογικά. Συμφωνίες όχι στη βάση της υγιούς επιχειρηματικότητας, διαδικασία που θα φέρει καινούργια αδιέξοδα. Η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα είναι το μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα και αυτό επιλέγει και τώρα η ΝΔ».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.