Η έκθεση του παρατηρητή της Super League για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

featured image

Μετά την έκθεση της Αστυνομίας, η οποία «βαραίνει» τον Ολυμπιακό, το blog «Δικογραφίες» αποκάλυψε και ολόκληρη την έκθεση του παρατηρητή της Super League, Γιώργου Τζοβάρα, στην οποία αναφέρονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Η έκθεση του παρατηρητή είναι επίσης επιβαρυντική για τους «ερυθρόλευκους», καθώς σε αυτή αναφέρονται τα υβριστικά συνθήματα, η επιμονή παραγόντων του Ολυμπιακού να μείνει κλειστή η πόρτα των αποδυτηρίων, ενώ καταγράφεται το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και η επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα στην έκθεσή του ο Γιώργος Τζοβάρας αναφέρει ότι «στις 17:10 με τη συνοδεία του βοηθού παρατηρητή πήγα να ελέγξω τη συρόμενη πόρτα εισόδου του ειδικού χώρου στάθμευσης των λεωφορείων μεταφοράς αθλητικών αποστολών και διαπίστωσα ότι ήταν κλειστή. Μετ" ολίγου εμφανίστηκε ο κ. Βασιλειάδης Βασ. υπεύθυνος εγκατάστασης, ο οποίος δήλωσε ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή. Την ίδια απάντηση πήραμε και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Καραπαπά Κωνσταντίνο. Κάλεσα τον Ταξίαρχο κ. Γεωργόπουλο Παν., τους υπεύθυνους ασφαλείας των δύο ομάδων και τον εκπρόσωπο της SL κύριο Άκη Τάκη και τους ενημέρωσα για το γεγονός της μη τήρησης των συμφωνηθέντων στην πρωινή σύσκεψη. Έθεσα θέμα ασφαλείας της μετακίνησης των αποστολών μέχρι τα αποδυτήρια (100μ.) διότι υπήρχαν στη μικρή παράπλευρη πόρτα εισόδου που υποδείχθηκε ως η μόνη είσοδος αρκετά άτομα καθώς και εντός αυτού σε όλη τη διαδρομή έως τα αποδυτήρια.

Αν και έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθούν εντελώς δεν κατέστην δυνατόν. Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκαν δύο διμοιρίες εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση της αποστολής του ΠΑΟΚ μέχρι τα αποδυτήρια. Η αποστολή του ΠΑΟΚ περιφρουρούμενη από τις δύο διμοιρίες κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Μετά την πορεία 30 μέτρων περίπου δέχθηκε φραστικές επιθέσεις «θα σας γ@@@@ που@@@@ κλπ. από 15-20 άτομα φέροντα διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς και ρίψη ενός μπουκαλιού νερού προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ευρίσκοντο εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης στο ύψος της εισόδου “διοίκηση - δημοσιογράφοι” χωρίς να πετύχει κάποιον. Απωθήθηκαν από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να απομακρυνθούν τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ, με τη χρήση ασπίδων και γκλομπς.

Μετά το συμβάν με κάλεσε ο επικεφαλής μέτρων τάξεως Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κ. Λινάρδος και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωσή του. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την είσοδο των ομάδων και των διαιτητών στα αποδυτήρια η πόρτα που οδηγεί προς τα αποδυτήρια των διαιτητών του Ολυμπιακού είχε κλείσει κατά το ήμισυ (αποτελείται από δύο φύλλα). Ο εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης ομάδας κ. Σαραϊδάρης δηλωμένος στο φύλλο αγώνα ως γενικός αρχηγός αποπειράθηκε να ανοίξει και το έτερο κλειστό φύλλο της πόρτας. Ο ευρισκόμενος εκεί Κρητικός Σταύρος, υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, είχε μαζί του φραστικό επεισόδιο. Ταυτόχρονα εντός του χώρου των αποδυτηρίων είχαν εισέλθει παράτυπα επιπλέον 8 άτομα φέροντα διαπιστεύσεις της γηπεδούχου τα οποία απωθήθηκαν από τις ευρισκόμενες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ».

Στην κατηγορία «ρίψη πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού» της Έκθεσης αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από το τέρμα οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας πέταξαν μια κροτίδα, ενώ κοντά στο κόρνερ έπεσαν δύο πυρσοί. Επίσης ότι κατά την παράταξη των δύο ομάδων στο γήπεδο, στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από το τέρμα πετάχτηκαν άλλες δύο κροτίδες».

Τέλος, στις «γενικές παρατηρήσεις» της Έκθεσης, τονίζεται: «Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του αγώνα, στην πρώτη σύσκεψη είχε γίνει κοινά αποδεκτό ότι 1) Θα υπάρχουν κενά καθίσματα πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων πράγμα που δεν έγινε σε πλήρη μορφή. 2) Τα λεωφορεία μεταφοράς αθλητικών αποστολών θα σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης προ των αποδυτηρίων. Αντ" αυτού η πόρτα εισόδου στον ειδικό χώρο στάθμευσης ήταν κλειστή. 3) Ο χώρος αυτός θα είναι "καθαρός" από πρόσωπα μη διαπιστευμένα παρ" όλα αυτά εντός του χώρου αυτού υπήρχαν άτομα χωρίς γιλέκα και άτομα με διαπιστεύσεις της γηπεδούχου (περίπου 20). Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ήταν καλή με τους φορείς».

Βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα «εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές».

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.