Στέφανος Κοκολογιάννης: Το φονικό, η φυλακή και το έπαθλο του ριάλιτι Mission

featured image

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης που ήταν ο νικητής του ριάλιτι Mission στον ΑΝΤ1, μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη για την προσπάθειά του να αποδείξει πως δεν ήταν ένοχος ανθρωποκτονίας, κατηγορία που τον έστειλε για 1,5 χρόνο στη φυλακή.

«Ο αδερφός μου σκότωσε για να υπερασπιστεί τον γιο του, είπε για το έγκλημα που στιγμάτισε την οικογένειά του. «Ο αδερφός μου ήταν στο μαγαζί του. Εκείνος πήγε στο μαγαζί του, τον πυροβόλησε κι εκείνον και το παιδί του και αυτός έκανε ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε που θα ήθελε να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το παιδί του. Υπήρξε παραπληροφόρηση και bullying από τα τοπικά ΜΜΕ, μας κατακρεούργησαν. Μόνο όταν αποφυλακίστηκα υπήρξε "φωνή" για την οικογένειά μου» περιγράφει.

«Ήμουν στη φυλακή και έβλεπα στην τηλεόραση το σπίτι μου να καίγεται. Μέχρι και οι παπάδες, οι άνθρωποι του Θεού μιλούσαν για εμάς με μίσος, και έλεγα τότε, θα αλλαξοπιστήσω» είπε για τα αντίποινα μετά το διπλό φονικό.

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάμαι τίποτα. Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που ακούει και τοποθέτησε τα πράγματα σωστά», είπε ακόμη.

Τι έκανε με το χρηματικό έπαθλο από το Mission

«Είχα δει το τρέιλερ του Mission στην τηλεόραση και αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή, οπότε έστειλα μια φωτογραφία μου κι ένα "φτωχό" βιογραφικό μου. Απ’ ότι μου είπε μετά ο Ανδρέας Μικρούτσικος που κάναμε λίγη παρέα, τους κέντρισα το ενδιαφέρον και είπαν ας το βάλουμε στους 500, οι συμμετοχές είχαν φτάσει 20.000. Ο Μικρούτσικος μου είχε πει αργότερα πως "όταν ήρθες και σου κάναμε συνέντευξη, ξέραμε ότι θα είσαι εσύ το φαβορί και ο νικητής"» είπε.

«Όταν δήλωσα συμμετοχή δεν είχα στο μυαλό μου το χρηματικό έπαθλο. Προέρχομαι από οικογένεια που ήμασταν καλά οικονομικά, δουλεύαμε πολύ και δεν με ενδιέφερε το χρηματικό έπαθλο τότε. Εγώ είχα πάντα υψηλά ποσοστά, κάθε Κυριακή έπαιρνα 80% από τον κόσμο και οι άλλοι 11 μοιραζόντουσαν το υπόλοιπο 20%, αλλά δεν μας έλεγαν τα ποσοστά» τόνισε.

«Σχεδόν τα μισά χρήματα από το έπαθλο τα έκανα δώρα, πάρε εσύ, πάρε κι εσύ… Έκανα, βέβαια, και κάποια δώρα που δεν θα έπρεπε. Και με τα υπόλοιπα που μείνανε, βοήθησα λίγο τον εαυτό μου, τις επιχειρήσεις μου τότε» είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2012 ο 34χρονος  Πρίαμος Ξυδάκης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες 53χρονου κρεοπώλη. 

Οι δύο τους είχαν προηγουμένως τσακωθεί. Ο Πρίαμος Ξυδάκης πήγε στο κρεοπωλείο, ακολούθησε νέα αψιμαχία, με τον κρεοπώλη να πηγαίνει στο αμάξι του και να επιστρέφει με μία καραμπίνα στο χέρι. Ο ένας γιος του κρεοπώλη κρατούσε ένα πιστόλι, φαίνεται πως το προέταξε προς τον Ξυδάκη, ακολούθησε πάλη, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Από τα σκάγια έχασε τη ζωή του και ο Μανώλης Σταυρουλάκης που καθόταν σε διπλανό καφενείο.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον κρεοπώλη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Ξυδάκη και ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Σταυρουλάκη.

Για την πρώτη κατηγορία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 χρόνων και για τη δεύτερη είχαν προταθεί τα πέντε χρόνια. Όμως το δικαστήριο δέχτηκε ότι και οι δύο θάνατοι επήλθαν από έναν και μοναδικό πυροβολισμό, και έτσι το πλημμέλημα απορροφήθηκε από το κακούργημα.

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας - οπλοχρησίας, αν και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.