Στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Σταϊκούρας για το αυριανό Eurogroup

featured image

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την επιστροφή ποσού 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs), καθώς και την ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά το 2ο μνημόνιο.

Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ, καθώς και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Μάιο, αναμένεται να οδεύσουν για την απομείωση του χρέους, καθώς θεωρείται ότι οι αποφάσεις για τη χρησιμοποίησή τους για επενδύσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου έτους.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών και μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα με τον νέο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση, στο περιθώριο του Eurogroup, με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Πασκάλ Ντόνοχιου, καθώς και με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.