Ρουσόπουλος: Ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ασυνόδευτα παιδιά

featured image

Για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υπό την αιγίδα του την προστασία των ανηλίκων παιδιών θυμάτων του προσφυγικού ενημέρωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Ο κ. Ρουσόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη Ευρώπης Liliane Maury Pasquier και το σώμα για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία έχει ως σύνθημα «No child alone» (Κανένα παιδί μόνο του) και ζήτησε από την πρόεδρο του Συμβουλίου την συνδρομή της στην αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

Η κα Pasquier, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι θα την στηρίξει και συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» ενώ επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, θέση σύμφωνη με τις ελληνικές απόψεις. «Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε η πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε επίσης τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.