ΣΥΡΙΖΑ: Από το «προσφυγικό» στο «λαθρομεταναστευτικό» ένας Σαμαράς κι ένας Βορίδης δρόμος

featured image

Ενδεικτικό της ταυτότητας που «δείχνει να έχει ηγεμονεύσει» στο κυβερνών κόμμα είναι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ψυχογιό το δυνατό χειροκρότημα, της πλειοψηφίας των συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε τη λέξη «λαθρομεταναστευτικό». 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχογιός τονίζει για τον κ. Σαμαρά: «Στο μεγάλο μέρος της ομιλίας του προσέφερε πλουσιοπάροχα τα διαπιστευτήρια της ακροδεξιάς ρητορικής του, την οποία είχε ήδη αναδείξει στην πράξη την περίοδο 2012-2014 . Μίλησε για "εποικισμό" και "λαθροεισβολή" αναδεικνύοντας τη νέα αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, όπως άλλωστε φαίνεται και από την πρόσφατη εξαγγελία του νέου σχεδίου της Κυβέρνησης, τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι. Οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες φωνές δεν πληθαίνουν απλά, φαίνεται να είναι πια κυρίαρχες και να καθορίζουν την πολιτική του κόμματός της ΝΔ, με την αμήχανη σιωπή των λίγων φιλελεύθερων στελεχών να καταδεικνύει αυτή την αλλαγή. Από το "προσφυγικό" στο "μεταναστευτικό" και τελικά στο "λαθρομεταναστευτικό", ένας Σαμαράς και ένας Βορίδης δρόμος λοιπόν».

Ο κ. Ψυχογιός καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. «Οι υπουργοί της κυβέρνησης που πριν από λίγες μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής άκουσαν τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς του κυρίου Grandi, Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ, πρέπει να κάνουν σαφές αν θα διαχειριστούν το προσφυγικό ως "εισβολή και εποικισμό" που η Ελλάδα πρέπει μόνη της να αντιμετωπίσει με αποτροπή και κράτηση για όλους» τόνισε.

«Με το πρόσφατο νόμο που ψήφισαν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες, αυτή της διεθνούς νομιμότητας και αυτή της ακροδεξιάς πολιτικής τους. Μάταια όμως. Γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Στεφανής, αποδεικνύουν την σαφή επικράτηση του δεύτερου» λέει.

«Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πάντα ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα και πρωτίστως θέμα ανθρωπισμού, δικαιωμάτων και αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να υποδεχτούν τους πρόσφυγες από τα νησιά σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να τους εντάξουν, όπως έκανε η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τα προηγούμενα χρόνια» καταλήγει ο κ. Ψυχογιός.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.