Σήμερα η κηδεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Δεικτάκη

featured image

Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στον πρώην βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Δεικτάκη η οικογένεια και οι φίλοι του.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η κηδεία του θα γίνει στις τρεις το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ο Γιώργος Δεικτάκης πέθανε χθες Κυριακή 1η Δεκεμβρίου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών. Την ώρα που βρισκόταν το Σάββατο στο γήπεδο του ΟΦΗ για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την ΑΕΚ, υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το λύκειο σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη. Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής. Επίσης, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν ένας σεμνός και συνεπής αγωνιστής

Μετά την είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον «φίλο» και «συνάδελφό του στην Βουλή».

«Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε φίλος και συνάδελφός μου στη Βουλή. Ήταν ένας σεμνός και συνεπής αγωνιστής και προσέφερε πολλά στην παράταξη και στον τόπο του, την πολυαγαπημένη του Κρήτη. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.