Ποιος είναι ο φιλέλληνας αρχηγός του λιβυκού στόλου που σπούδασε στην χώρα μας και μιλάει άπταιστα Ελληνικά

featured image

Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση με τις αναρτήσεις του στο facebook, οι οποίες είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Apha, μίλησε ελληνικά.

Αρχηγός λιβυκού στόλου: Αντίθετος στη συμφωνία Ερντογάν-Σάρατζμ

Ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο, στις 7 Δεκεμβρίου, σε ανάρτησή του στα social media δεσμεύτηκε να απελευθερώσουν οι λιβυκές δυνάμεις την πρωτεύουσα Τρίπολη και να καταστρέψουν το τουρκικό όνειρο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Φάγεζ αλ Σάρατζμ για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης.

Αρχηγός λιβυκού στόλου: Έχει ελληνική στρατιωτική εκπαίδευση

Επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1974 – 1978 και επέστρεψε ακολούθως στη Λιβύη με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Γι’ αυτό άλλωστε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, διότι έχει ελληνική στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ ήταν συμμαθητής με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αντιναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.