Μπακογιάννη για Ερντογάν: Μπορεί να μην του αρέσει, αλλά η Κρήτη υπάρχει και είναι «αστακός»

featured image

«Η Κρήτη είναι "αστακός"» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα θέματα που προσπαθεί η Τουρκία να δημιουργήσει στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την υπογραφή μνημονίου με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο τι θα συζητηθεί στη συνάντηση των δύο ηγετών: «Θα είναι μια συνάντηση που θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα πράγματά με το όνομά τους!» επεσήμανε.

Όσον αφορά στην συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είπε: «Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή. Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Έχουμε δεδικασμένα. Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη», τόνισε και είπε με έμφαση: «Και υπάρχει η Κρήτη και είναι και "αστακός". Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το τοπίο στο οποίο γίνονται οι διαβουλεύσεις, λέγοντας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και πως από το ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα γιατί «το ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία».

«Ο Μακρόν και η Μέρκελ από τους 4 μεγάλους του ΝΑΤΟ είναι στην ΕΕ και έχουν υποχρεώσεις και συμφέροντα έναντι ημών. Η Ευρώπη είναι λίγη αλλά είναι αυτό που έχουμε και μας αρκεί δεν μας αρκεί αυτό είναι. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στην Ευρώπη. Είναι μια συνεχής και αέναη διαπραγμάτευση και πρέπει να συνεχιστεί με τα όπλα της Ελλάδος τα διπλωματικά της όπλα πάνω στο τραπέζι που είναι πολλά και όχι λίγα».

Για τη συνάντηση που θα γίνει στο Λονδίνο, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι είναι απολύτως σωστό που γίνεται αυτή την ώρα και πως η διπλωματία έτσι όπως την ξέραμε δεν υπάρχει πια.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.