Αράχωβα: Έβγαλαν παππού 86 ετών έξω από καφετέρια στο κρύο και στα χιόνια για να καπνίσει

featured image

86χρονος παππούς: Πρόκειται για τον Ιωάννη Καλμαντή, ο οποίος αναγκάστηκε να βγει έξω από καφετέρια της Αράχωβας για να καπνίσει το τσιγάρο του. Ο αντικαπνιστικός νόμος αναγκάζει τους πολίτες να βγαίνουν στο δρόμο για να καπνίσουν. Ωστόσο, το κρύο είναι πλέον ιδιαίτερα τσουχτερό.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Αράχωβα, με τις θερμοκρασίες να κρίνονται χαμηλές. Παρόλα αυτά, όμως, όλοι όσοι θελήσουν να καπνίσουν, οφείλουν να το πράξουν έξω από τα μαγαζιά. Κάποτε είχαν συμμάχους και τους μαγαζάτορες, οι οποίοι επέτρεπαν στους ίδιους να καπνίζουν.

Ωστόσο και αυτοί πλέον, έχοντας το φόβο, μη δεχθούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τις Αστυνομικές Αρχές, ζητούν από τους πελάτες τους να καπνίσουν στο δρόμο. Ο 86χρονος παππούς, Ιωάννης Καλμαντής, είναι ένας από αυτούς που δεν δέχονται τον αντικαπνιστικό νόμο. Μπορεί να τον σέβεται, ωστόσο δεν θεωρεί πως είναι σωστό το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα δικαιολογεί και την άποψή του.

Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός για τους καπνιστές, Όμως, το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που δεν καπνίζουν και πρέπει να δέχονται τον καπνό κάποιου άλλου. Από εκεί και πέρα, ένας συντοπίτης του Στέργιου Παπαστάθη τον ρώτησε για την παρουσία μικρών παιδιών μέσα στις καφετέριες όπου καπνίζουν. Αυτό ήταν! Κάπου εκεί χάθηκαν, τα επιχειρήματα του 86χρονου συνταξιούχου…

86χρονος παππούς: Ακολουθεί βίντεο, με τα παράπονα και τα ερωτήματα του 86χρονου

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.