Άρης - Λαμία 1-1

featured image

Ο κακός Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει την ψυχωμένη Λαμία! Το 1-1 του «Κλ. Βικελίδης» στέρησε την ευκαιρία από τους γηπεδούχους να βρεθούν στην 3άδα, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έκαναν ακόμη ένα καθοριστικό βήμα παραμονής! Τουράμ και Λάρσον τα γκολ της αναμέτρησης.

Η αντίδραση του Άρη δίχως τον Μπράουν Ιντέγε στο βασικό σχήμα παρουσίαζε ενδιαφέρον και είναι αλήθεια ότι ο Άρης υστέρησε σε… όγκο στην περιοχή και χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί σε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Αυτός ο χρόνος ήταν τουλάχιστον 25 αγωνιστικά λεπτά, διάστημα στο οποίο η Λαμία είχε τα ηνία του αγώνα. Γιατί οι Δημούτσος, Μπεχαράνο έκαναν εξαιρετική δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, γενικώς οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας. Στο 3ο λεπτό ο Τουράμ σκόραρε για τους φιλοξενούμενους αλλά με τη βοήθεια του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, δύο σουτ από πλάγια θέση από τους Λάρσον, Μπρούνο Γκάμα κατέληξαν στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ η Λαμία ήταν επίσης απαιτητική στο παιχνίδι της, αναζητώντας το προβάδισμα.

Αν στο 3ο λεπτό ο Τουράμ δεν… πρόλαβε να πανηγυρίσει το (ακυρωθέν) γκολ, στο 16ο το έκανε με την καρδιά του. Ο επιθετικός της Λαμίας πήρε «αγκαζέ» τον Φραν Βέλεθ, βρέθηκε απέναντι στον Τσιλιγγίρη και εκτέλεση για το 0-1 των φιλοξενούμενων, μετουσιώνοντας έτσι την υπεροχή της ομάδας του η οποία είχε απειλήσει και από στημένες φάσεις.

Ο Άρης εμφανίστηκε στο γήπεδο μετά το 25ο λεπτό. Μέχρι τότε και με εξαίρεση τους Λάρσον, Μπα οι υπόλοιποι ήταν γενικώς… εκτός. Στο τελευταίο 20πτο του πρώτου ημιχρόνου οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι και άντλησαν ενέργεια από την ισοφάριση. Το 1/3 του τέρματος ανήκει στον Γιάννη Φετφατζίδη για την εξαιρετική ατομική ενέργεια, 1/3 ανήκει στον Μπρούνο Γκάμα για τη γλυκιά παράλληλη σέντρα και το υπόλοιπο στον Λάρσον ο οποίος εκτέλεσε ψύχραιμα στο 32ο λεπτό (1-1). Ο Άρης πίεσε για να αποκτήσει το προβάδισμα πριν το ημίχρονο, αλλά τα σουτ των Ματίγια, Φετφατζίδη και Ροζ δεν βρήκαν στόχο κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες αποδυτήρια.

Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε το σχέδιό του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την είσοδο του Λουκά Βύντρα στο παιχνίδι. Ο έμπειρος αμυντικός πήγε στο δεξιό άκρο, ο Σκόνδρας μετατοπίστηκε στα χαφ, σ’ ένα σχήμα με περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι μ’ ένα σουτ του Καραμάνου στο 46ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερά ο Φετφατζίδης είχε καθαρή ευκαιρία, αλλά στο σουτ που επιχείρησε εντός της περιοχής η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Άρης είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού – η Λαμία ουσιαστικά έψαξε τη μία φάση που θα την βγάλει στην κόντρα επίθεση – αλλά δεν ήταν απειλητικός, καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπληθέστατη άμυνα του αντιπάλου. Ο Μίκαελ Ένινγκ ουσιαστικά έβαλε τον Φετφατζίδη δίπλα στον Λάρσον, ο Λούκας Σάσα πήρε όλη τη δεξιά πλευρά, αλλά το σχέδιο δεν απέδωσε.

Ο Γερμανός άλλαξε το πλάνο του στο 65ο λεπτό με την είσοδο στον αγώνα των Μαντσίνι, Μαρτίνες αντί των Ντιγκινί, Φετφατζίδη. Τρία λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» είχαν σπουδαία ευκαιρία καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και κακή αντίδραση του Θεοδωρόπουλου, ο Μπα «πετάχτηκε» μεταξύ των αμυντικών της Λαμίας αλλά στην προβολή που έκανε η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, το 69’ ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα, για να ακολουθήσει ένα άστοχο πλασέ του Μαντσίνι, στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Άρης δεν είχε την τελική πάσα για να φθάσει στο επίπεδο της τελικής προσπάθειας, έτσι κύλησε ένα αγωνιστικό δεκάλεπτο δίχως ουσιαστική φάση για τους γηπεδούχους.

Ο Μπρούνο Γκάμα έχασε μοναδική ευκαιρία στο 83’ όταν μετά από κόντρα βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο αλλά αποδείχθηκε… εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Λαμίας καθώς ήταν αδύναμο το πλασέ που επιχείρησε. Η Λαμία έψαξε το γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επί της ουσίας όμως καμία ομάδα δεν έφτασε σε προφανή θέση για γκολ.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια (Άρης), Πλιάτσικας (Λαμία),

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Λούκας Σάσα, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Μπα, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης (65’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (64’ Μαρτίνες), Λάρσον.

ΛΑΜΙΑ (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκαρντόβελι, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70’ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (85’ Σάλιακας), Σκόνδρας.

πηγή: gazzetta.gr

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.