Οι BTS πάνε στρατό

featured image

Τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα πρέπει να εκπληρώσουν τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος BTS, με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας να επιβεβαιώνει ότι δεν θα απαλλαγούν.

«Η απαλλαγή καλλιτεχνών της ποπ κουλτούρας από τη στρατιωτική θητεία, παρ" όλο που έχουν συμβάλει στη φήμη της χώρας, δεν είναι σε συμφωνία με τη στάση της κυβέρνησης να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε χθες.

Από την πλευρά του υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι έχουν γίνει μόνο 45 εξαιρέσεις και αφορούν αθλητές που έχουν κερδίσει χρυσά μετάλλια σε Ασιατικούς Αγώνες ή οποιοδήποτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και κλασσικούς μουσικούς που έχουν λάβει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επιθετικού της Τότεναμ, Σον Χιουνγκ-μιν, ο οποίος πέρσι βοήθησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας να κερδίσει μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

Τα μέλη του συγκροτήματος δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, με την απόφαση να αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τη συζήτηση για το αν αθλητές και καλλιτέχνες πρέπει να υπηρετούν ολόκληρη τη στρατιωτική τους θητεία, διάρκειας 18 μηνών, ειδικά όταν βρίσκονται στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.

Οι BTS έχουν διαδώσει την κορεατική ποπ παγκοσμίως, με τρία άλμπουμ τους να ανεβαίνουν στο Νο 1 του chart του Billboard σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το 2019 είχαν μία υποψηφιότητα για Grammy.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.