Δύο ομάδες κρύβονται κυρίως πίσω από το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα

featured image

Είναι γεγονός ότι το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα κάνει ό,τι μπορεί για να εκτροχιάσει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης: τα εμβόλια.

Η επικίνδυνη ιλαρά έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη Δύση και απειλεί ξανά με επιδημίες, απλώς και μόνο γιατί κάποιοι γονείς δεν θέλουν να κάνουν στα παιδιά τους το σωτήριο MMR.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα προωθεί την επικίνδυνη ρητορεία του κυρίως μέσω Facebook και μια νέα μελέτη έψαξε να βρει τα πώς και τα γιατί. Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Vaccine» κατέληξε με τρόμο πως πάνω από τις μισές αντιεμβολιαστικές διαφημίσεις (το 54%) στο κοινωνικό μέσο προέρχονται από μόλις δύο γκρουπ.

Το World Mercury Project (WMP) είναι το ένα, που έχει για πρόεδρο τον… Robert F. Kennedy Jr., τον γιο του Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιό του προέδρου Τζον Κένεντι! Ο δικηγόρος έχει φτιάξει αυτόν τον οργανισμό για να προωθήσει τις ιδέες του άλλου οργανισμού του, το Children"s Health Defense, που διαδίδει παραπληροφόρηση με τη σέσουλα.

Ο Κένεντι αγαπά τις θεωρίες συνωμοσίας και προπαγανδίζει σενάρια γι’ αγρίους. Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο δεύτερος οργανισμός, το Stop Mandatory Vaccination (SMV), το οποίο είναι μάλιστα κερδοσκοπικός οργανισμός.

Αυτό έχει στο τιμόνι του κάποιον Larry Cook, ο οποίος διαδίδει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως ο παιδικός εμβολιασμός καταλήγει σε θανάτους μωρών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιέλαβε φέτος στις 10 μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία την άρνηση κάποιων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.