Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν θα σας ακολουθήσω, έχω μια χώρα να κυβερνήσω κι έναν λαό να ενημερώσω

featured image

Θεσμικά αδιάβαστο και πολιτικά επιπόλαιο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, στην απάντησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

«Ξεκινήσατε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, είναι ξεκάθαρο πως δεν επιδιώκατε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός για νηφάλια συζήτηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τον χαρακτήρισε ψεύτη και δειλό.

«Θέλατε να πέσουμε σε μία παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών. Αν θέλετε εσείς να κινηθείτε έτσι εγώ δεν θα ακολουθήσω, έχω μια χώρα να κυβερνήσω κι έναν λαό να ενημερώσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στην αναφορά Τσίπρα πως δεν του απάντησε εγκαίρως στην ερώτηση «για την «επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Προσέρχομαι για τρίτη φορά εδώ και 5 μήνες για να αξιοποιήσω τη διαδικασία της ‘Ώρας του πρωθυπουργού’. Με χαρακτηρίσατε δειλό, καταθέτω τα δικά σας στατιστικά στοιχεία και πώς εσείς αξιοποιήσατε τη διαδικασία. Στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης είχαν κατατεθεί 319 προς τον πρωθυπουργό, απαντήσατε στις 11. Μία κάθε 5,5 μήνες, ποσοστό 3,5%. Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό, μου φαίνεται σας καταδιώκει».

«Μπορεί να μην απαντούσατε ως πρωθυπουργός, ως βουλευτής αποφασίσατε να  ρωτήσετε, είναι κι αυτό ένα βήμα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «θεσμικά αδιάβαστο και πολιτικά επιπόλαιο», εξηγώντας πως το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής επιβάλλει οι επίκαιρες ερωτήσεις να είναι σύντομες, το πολύ για δύο θέματα, και ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τρισέλιδη ερώτηση που περιέχει 5 διαφορετικά ζητήματα.

«Την καταθέσατε πράγματι πριν ψηφιστούν οι ποινικοί κώδικες, την προηγούμενη εβδομάδα είχα ανειλημμένες υποχρεώσεις» πρόσθεσε, καταλογίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως επανακατέθεσε την ερώτηση με αναφορά στη μεταβατική διάταξη, η οποία όμως εντωμεταξύ είχε προβλεφθεί.

«Πάλι αδιάβαστος για τη μεταβατική διάταξη; Όταν ξανακαταθέτετε την ίδια ερώτηση φροντίστε να την προσαρμόζετε στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, λέγοντας: «Μας κατηγορείτε εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ για επιεική στάση. Το 2012 η Ελλάδα πού βρισκόταν στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας; Στην 94η. Το 2015 στην 58η και το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Πολύ υποκριτικό να μασάτε αυτή την καραμέλα περί λευκών κολάρων, εμείς δεν θέλουμε μπαχαλάκηδες ούτε λευκών κολάρων ούτε στα πανεπιστήμια, ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού» απάντησε σε αναφορά του πρώην πρωθυπουργού περί «μπαχαλάκηδων των λευκών κολάρων».

«Επί δικών σας ημερών, μετατρέψατε τη δωροδοκία σε πλημμέλημα από κακούργημα. Μήπως αυτά έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε τώρα. Προσέξτε όταν μιλάτε για λευκά κολάρα, μπορεί να είναι λερωμένα ή να μη φοράνε γραβάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.