Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Είστε ψεύτης και δειλός

featured image

Με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ψεύτη και δειλό, ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για την «επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς».

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, καθόσασταν στο πρωθυπουργικό έδρανο με σταυρωμένα χέρια και με αποκαλούσατε ψεύτη, μου ζητούσατε να καταθέσω στα πρακτικά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, που μας λέγατε πως δεν έκανε ποτέ. Και στα πρακτικά τις καταθέσαμε, και στον δημόσιο διάλογο, και τελικά αποδείχθηκε πως ο ψεύτης ήσαστε εσείς» άρχισε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ο ηγέτης χαρακτηρίζεται όχι μόνο για τη δυνατότητά του να κατηγορεί τον αντίπαλο αλλά και για το πολιτικό του θάρρος να αναγνωρίζει τα λάθη του. Κι εσείς όχι μόνο δεν εγκαλέσατε τον κ. Πέτσα αλλά δεν ζητήσατε και μία συγγνώμη. Δεν είστε μόνο ψεύτης αλλά και δειλός, εκτός και αν σήμερα επανορθώσετε».

«Μην βγάζετε επιφωνήματα, σήμερα θα βγάλετε πολλά, δεν χρειάζεται μόλις ξεκινά η τοποθέτησή μου» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, που αντέδρασαν.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας σχολίασε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τους ποινικούς κώδικες, παρότι ο ίδιος είχε υποβάλει τη σχετική ερώτηση από τις 12 του μήνα.

«Δικαίωμά σας να αυτοδιασύρεστε στο κοινοβούλιο με θεατρινισμούς και με κατηγορίες, αυτό που δεν είναι δικαίωμά σας είναι να προκαλείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να διασύρετε τη χώρα μας διεθνώς» είπε.

«Σας υπέβαλα την ερώτηση για πολιτική εύνοια στους λεγόμενους εγκληματίες του λευκού κολάρου στις 12 του μήνα, πριν ψηφίσετε τους ποινικούς κώδικες, για να έχετε ευκαιρία να τους πάρετε πίσω. Δεν ήρθατε καν στην ολομέλεια να τοποθετηθείτε κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων ποινικών κωδίκων,  ενώ οι βουλευτές σας ψήφιζαν φωτογραφικές διατάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάνετε χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ, δύσκολα μπορεί να πειστεί κανείς πως γίνονται άνευ ανταλλαγμάτων» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του διατηρώντας τους υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη εύνοια» και «κανονικότητα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως 4 μήνες μετά τις εκλογές σπεύδετε να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο των τεσσάρων ετών και να καθαρίσετε όσους τόσα χρόνια δεν είχαν την προστασία σας επειδή δεν ήσαστε κυβέρνηση. Ποια κανονικότητα επαναφέρετε; Της διαπλοκής, της διαφθοράς, αυτή που έριξε τη χώρα στα βράχια και την οδήγησε  στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο απροκάλυπτης εύνοιας απέναντι στη συγκεκριμένη κατηγορία του οικονομικού εγκλήματος. Σήμερα να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τους λόγους που η κυβέρνησή σας λειτουργεί με τρόπο που αποδυναμώνει τη δικαιοσύνη στη μάχη της και καθιστά τη χώρα διεθνή περίγελο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.