Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

featured image

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αφού σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου λαμβάνει 202 ψήφους έναντι 160 του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, ενώ ακολουθούν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας με 143.

Θυμίζουμε ότι βάσει της συμφωνίας που είχε προηγηθεί εντός της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα οριζόταν αυτός που θα λάμβανε τις περισσότερες ψήφους. Οπότε τώρα ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ένωσης.
Βάσει της καταμέτρησης, από την Κεντρική Μακεδονία, σε επίπεδο δημάρχων, εκτός φυσικά από τον κ. Κυρίζογλου, εκλέγονται επίσης ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο δήμαρχος Σερρών Αλέκος Χρυσάφης.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 εκλεγμένων τοπικών αρχόντων και 6 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 11. Συνολικά δηλαδή θα έχει 19 δικά της μέλη μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο αυτοδίκαια συμμετέχει και ο επίσης γαλάζιος Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.