Χατζηδάκης: «Πάλι προκλητικός ο Ερντογάν -Δεν θα παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

featured image

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ στην αποχώρηση του υφυπουργού του, Δημήτρη Οικονόμου, από εκδήλωση στην Τουρκία, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο κ. Ερντογάν ήταν και πάλι προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο παριστάμενος υφυπουργός αποχώρησε», είπε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην απόφαση να αποχωρήσει ο Δημήτρης Οικονόμου και η υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία, από τα εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου στα Υψαλα.

Ο κ. Οικονόμου αποχώρησε, μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ διεμήνυσε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τα πλοία της που κάνουν γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

«Θέλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να έχει μία ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, δε θα παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.