Τραμπ: Τα αμερικανικά επιτόκια θα έπρεπε να είχαν κατεβεί στο μηδέν ή κάτω από αυτό

featured image

«Βέλη» εναντίον της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) εξαπέλυσε ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε πως τα επιτόκια θα πρέπει να πέσουν «στο μηδέν» και καταγγέλλοντας την «αφέλεια» του επικεφαλής της, του Ζερόμ Πάουελ.

«Η Federal Reserve θα έπρεπε να κατεβάσει τα επιτόκιά μας στο ΜΗΔΕΝ ή κάτω από αυτό και θα έπρεπε τότε να αρχίσουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας», έγραψε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Και επανήλθε στο θέμα, μέσω του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να πληρώνουν πάντα το χαμηλότερο επιτόκιο. Όχι πληθωρισμός! Η αφέλεια του Ζερόμ Πάουελ και της Federal Reserve είναι αυτή που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν ήδη άλλες χώρες».

....The USA should always be paying the the lowest rate. No Inflation! It is only the naïveté of Jay Powell and the Federal Reserve that doesn’t allow us to do what other countries are already doing. A once in a lifetime opportunity that we are missing because of “Boneheads.”

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 11, 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.