Η ώρα της κρίσης σήμερα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

featured image

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, αφήνοντας τους ΑΝΕΛ με πέντε βουλευτές.

Οι πέντε είναι μεν επαρκείς για να συγκροτείται κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο δεν πληρούν μία προϋπόθεση του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει πως πρέπει και οι πέντε να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Ο πέμπτος είναι ο Αριστείδης Φωκάς, που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ, αυτό όμως δεν λύνει το αδιέξοδο για τον Πάνο Καμμένο, αφού ο πολυταξιδεμένος υφυπουργός Εξωτερικών έχει από καιρό τραβήξει διαφορετική πορεία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός κόμματος.

Πιθανό παράθυρο για να σωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ από τη διάλυση άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων, τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στο εθνικό κοινοβούλιο. Δεν μιλώ μόνον για τους ΑΝΕΛ, μιλώ και για το Ποτάμι, μιλώ και για οποιοδήποτε άλλο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Είναι ζήτημα πολιτικό, το οποίο τεχνικά και τυπικά αφορά τον κανονισμό της Βουλής».

Εναλλακτικά, ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αναζητήσει το «φιλί της ζωής» για την κοινοβουλευτική του ομάδα σε ανεξάρτητους βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκεί όμως αναμένεται να βρει κλειστές πόρτες καθώς Δημήτρης Καμμένος και Νίκος Νικολόπουλος δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης προχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.