Το νέο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

featured image

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο «συμπαρασύρει» και μία σειρά επιδομάτων, ανάμεσα στα οποία και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου στα 650 ευρώ τον μήνα μεικτά, από τα 586,08 ευρώ (αύξηση 11%). Με τη σειρά του, όπως ανακοινώθηκε από την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ αυξάνεται από τα 360 ευρώ στα 400 ευρώ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Η τακτική επιδότηση ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Ειδικότερα:

Το επίδομα καταβάλλεται δεδουλευμένο μια φορά τον μήνα για 25 ημέρες. Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται από τις αποδοχές του ασφαλισμένου κατά την απόλυσή του. Από 12.03.2012 το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 360,00 Ευρώ. Για κάθε μέλος της οικογένειας του ανέργου το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%. Καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, εφόσον έχουν συμπληρωθεί συγκεκριμένες ημέρες επιδότησης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.