Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με τους γονείς σας τόσο περισσότερο καιρό θα ζήσουν

featured image

Οι επιστήμονες μας ξαφνιάζουν συχνά με τις καταπληκτικές ανακαλύψεις τους. Για παράδειγμα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν πως μπορούμε να παρατείνουμε τις ζωές των γονιών μας και να τις κάνουμε καλύτερες. Η συνταγή για αυτό φαίνεται να είναι εξαιρετικά απλή.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καταλάβετε, γιατί οι αγαπημένοι μας χρειάζονται την αγάπη και την φροντίδα μας.

Αποδεικνύεται ότι η μοναξιά παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης και της θνησιμότητας. Οι επιστήμονες παρατήρησαν την κατάσταση 1.600 ηλικιωμένων ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 71. Παράγοντες όπως η υγεία και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση δεν λήφθηκαν υπόψιν. Μόνο η μοναξιά.

Μετά από 6 χρόνια έρευνας, μόνο το 14% των ηλικιωμένων ανθρώπων που δέχονταν τακτικές επισκέψεις από τους συγγενείς τους πέθαναν, σε σύγκριση με το 23% των συμμετεχόντων, που δεν δέχονταν επισκέψεις από τους συγγενείς τους.

Όσο περισσότερο μεγαλώνει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη αξία δίνει στις σχέσεις του με την οικογένειά του. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά και τα εγγόνια θέλουν λιγότερη επικοινωνία με τις μεγαλύτερες γενιές.

Σε γενικές γραμμές, οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί στα μειονεκτήματα των φίλων και των συγγενών τους. Είναι πάντα έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία και τη σοφία τους με τους νέους.

Τρέχουμε για συμβουλές στους γονείς και τους παππούδες μας, ζητάμε συνταγές ή απλά χρειαζόμαστε την αγκαλιά τους. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πόσο χρόνο μας έχουν αφιερώσει και μας αφιερώνουν και πόσο πολύ χρειάζονται την φροντίδα και την προσοχή μας. Μόλις μερικές ώρες την εβδομάδα και ένα τηλεφώνημα την μέρα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής των αγαπημένων μας και να κάνουμε την ζωή τους καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.